4 tips voor het inruilen van een auto

Het probleem is dat dealers ervaring hebben en dat het verkrijgen van de beste deal onderzoek, kennis en een gedurfde aanpak vergt. Hieronder staan ​​de acht beste manieren om door een auto-inruil te navigeren:

1. Onderzoek de waarde

Eerste vraag die u moet stellen is: wat is de waarde van mijn auto? Er zijn talloze websites waar deze informatie beschikbaar is, waaronder Edmunds.com, zegt Philip Reed, senior editor voor consumentenadvies bij Edmunds.com in Santa Monica, Californië. Je kunt ook Kelley Blue Book, AutoTrader en de National Automobile Dealers Association bezoeken, of controleer of vergelijkbare auto’s worden geveild op eBay. Als je een CarMax- winkel in de buurt hebt, breng je auto dan daarheen voor een gratis taxatie. U kunt ook een auto taxatie online doen.

Karla Emerson, een autodealeronderhandelaar in de staat Washington, stelt voor om uw auto naar drie of vier gebruikte autokavels te brengen die momenteel voertuigen verkopen die vergelijkbaar zijn met de uwe en kijken wat zij u voor de auto zullen geven.

Nadat u deze bronnen hebt gecontroleerd, bent u gewapend met de high-end en low-end verkoopwaarden voor uw auto. Wanneer de dealer vraagt ​​wat u voor uw auto wilt, raakt u ze met het hoge einde van een realistische prijs, zegt Reed.

2. Zorg dat de tijd rijp is

Converteerbare obligaties verkopen niet goed tijdens de grijze wintermaanden van Seattle, maar voertuigen met vierwielaandrijving wel, zegt Emerson. Evenzo, als je meer verschuldigd bent aan de inruil van je auto dan je denkt te krijgen van een dealer, zit je volgens Reed in een zeer zwakke onderhandelingspositie.

“Volg het nieuws en trends”, zegt Mark Scott, woordvoerder van Autotrader.com in Atlanta. “Wanneer de gasprijzen stijgen, eisen mensen zuiniger auto’s en dalen de waarden van vrachtwagens en SUV’s.”

3. Verfraai de auto

Geef de auto het equivalent van “beteugeling”, zodat de eerste reactie van de potentiële koper positief is.

Emerson, die 13 jaar autoverkoopster was, zegt dat je de auto moet ontdoen van eventuele geurtjes voor huisdieren of rook. Breng het indien nodig naar een dealer of een detailwinkel en vraag om een ​​ozongenerator om onaangename geuren te verwijderen.

“Verwijder al uw persoonlijke spullen, was het en stofzuig de binnenkant,” zegt Reed. “Er mag niets de autodealer in de weg staan ​​om uw auto op zijn kavel te visualiseren.”

4. Toon uw gegevens

Als u alle onderhoudsgegevens van uw auto hebt bijgehouden, neem ze dan mee en vraag de dealer of u er meer voor uw auto kunt krijgen, zegt Scott.