De valstrik voor late betalingen vermijden

Als u uw rekening niet op tijd betaalt, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Vergoedingen en kosten. Er worden kosten in rekening gebracht voor te late betaling, die kunnen oplopen tot £ 12, plus rente over het gehele bedrag dat u verschuldigd bent.

Verhoogde rentetarieven. Als u een recidivist bent, kan uw kaartaanbieder uw tarief verhogen, uw kredietlimiet verlagen of uw kaart annuleren.

Problemen met het verkrijgen van ander krediet. Te laat betalen kan uw kredietwaardigheid schaden, waardoor het moeilijker wordt om ander krediet, hypotheken, andere kaarten zoals American Express betalen en zelfs telefooncontracten te krijgen. Ga hier om meer American Express informatie te krijgen.

Er zijn echter manieren om te laat betalen te voorkomen:

Betaal via automatische incasso. De beste manier om de valkuil voor late betalingen te vermijden, is door het geld automatisch van uw bankrekening te laten gaan. Stel in het ideale geval een domiciliëring in om elke maand het volledige bedrag af te betalen.

Betaal met tijd over. Hoewel u uw creditcardrekening dezelfde dag telefonisch of online kunt betalen bij uw bank, kan het enkele dagen duren voordat uw betaling is verwerkt. Laat het dus niet tot het laatste moment over.

Het vermijden van de minimale betalingsval

Het minimumbedrag dat u elke maand op uw kaart moet terugbetalen, is vaak vrij klein, maar alleen dit bedrag betalen zal op de lange termijn veel kosten.

Mogelijk betaalt u jaren terug en betaalt u uiteindelijk meer rente dan de oorspronkelijke schuld.

Laten we een voorbeeld nemen van een schuld van £ 1.000 op een creditcard met 16,9% APR.

De minimale terugbetaling voor deze kaart is 2% van het saldo, of £ 5, afhankelijk van welke hoger is.

De eerste betaling is £ 20, maar dit cijfer daalt als u het saldo terugbetaalt.

De tabel laat zien hoeveel u kunt besparen als u elke maand hetzelfde bedrag terugbetaalt met een saldo van £ 1.000.