Een creditcard aanvragen, dat is toch heel normaal geworden in 2020? Maar zijn de nadelen de afgelopen jaren groter of minder groot geworden?

Vandaag de dag is het makkelijker dan ooit om een creditcard aan te vragen. Banken versoepelen de eisen en het lijkt erop dat iedereen, zelfs degenen die geen of slecht krediet hebben, in deze tijd kredietkaarthouders zijn. De reden dat creditcard-uitgevers het zo eenvoudig maken om goedgekeurd te worden, is omdat ze aanzienlijke winst maken door deze personen een hogere rente in rekening te brengen dan de normale rentetarieven.

Waarom je soms voorzichtig moet zijn bij het aanvragen van een creditcard

Dus, waarom zou je voorzichtig zijn met het aanvragen van een creditcard? Vaak lezen creditcard aanvragers de kleine lettertjes of de “voorwaarden van de kaarthouder” niet en eindigen ze met kaarten die grote jaarlijkse kosten of extreem hoge APR’s hebben. Dit is zeer eenvoudig te doen, omdat de aanvragen vaak via het internet worden ingediend en zeer snel worden verwerkt. Het is belangrijk dat u alle details zorgvuldig leest voordat u zich aanmeldt.

  • Het hebben van een creditcard heeft zeker veel voordelen en ik ben een groot voorstander van het dragen ervan. Maar met dit nieuwe gemak komen er ook nieuwe verantwoordelijkheden bij.
  • Bij het doen van aankopen en het opladen van uw nieuwe creditcard, zou ik aanraden om dit alleen te doen als u er zeker van bent dat u het saldo aan het einde van de factureringscyclus volledig kunt afbetalen wanneer uw afschrift per post arriveert. Het gebruik van discipline zal ervoor zorgen dat u niet met een hoog creditcardbedrag komt te zitten dat u niet kunt afbetalen, en dus dure rentebetalingen over het saldo moet betalen.

Zorg er voor dat je de creditcard schuld netjes op tijd hebt betaald

Zorg er ook voor dat u altijd op tijd betaalt. Als zich een omstandigheid voordoet waarbij u de rekening niet op tijd ontvangt om uw betaling te doen, bel dan gewoon uw creditcard-klantendienstnummer en laat hen weten dat de rekening te laat is aangekomen en dat de betaling onderweg is. Meestal zullen ze ervoor zorgen dat ze afzien van eventuele laattijdige kosten die in rekening zouden zijn gebracht en de rekening noteren als niet laattijdig.