Er zijn natuurlijk genoeg redenen beschikbaar om te besparen op je energierekening, maar hoe kunnen we een juiste vergelijking maken zonder gedoe?

De grote energieprijsvergelijkingswedloop is begonnen. Terwijl ik dit schrijf is het januari en samen met miljoenen mensen over de hele wereld voel ik de druk na het betalen van mijn creditcardrekeningen.

  • Om deze reden, gekoppeld aan nieuwjaarsresoluties, richten mensen hun aandacht op het besparen van wat geld waar ze kunnen. Laten we eerlijk zijn, we moeten allemaal betalen voor onze energie, dus het is zinvol om te betalen voor het minst mogelijke met behoud van de kwaliteit van de dienstverlening.

Op welke manieren kan ik energie vergelijken zonder me zorgen te maken?

Om u en mij daarbij te helpen zijn er websites zoals een geldsupermarkt die een energieprijsvergelijking voor u uitvoeren. U hoeft alleen maar een paar gegevens in te voeren en het gaat en controleert de database van de huidige gas- en elektriciteitsprijzen. Nee, ik zeg niet dat er iets mis mee is – ze bieden een nuttige service, maar ik stel voor dat dit het begin van de reis is – een stap in de goede richting, maar niet het hele plaatje.

  • Voor de duidelijkheid: mijn beste prijs is eigenlijk bij een bedrijf dat niet eens op de vergelijkingssite die ik heb gebruikt, stond. Een andere site gebruikte ze wel, maar liet niet echt de deal zien die ik heb met mijn huidige leverancier, namelijk het Utility Warehouse.
  • Ik begrijp niet waarom, maar de energievergelijkingssites lijken niet snel genoeg te updaten, of kunnen niet werken met multi-serviceleveranciers. Ik heb het over bedrijven die meerdere nutsbedrijven op één rekening aanbieden om bijvoorbeeld kosten te besparen.

Waarom kiezen voor een grote energieleverancier tijdens het vergelijken voor problemen kan zorgen?

Dus wat stel ik voor? Nou, ik stel voor om rond je vrienden en familie te vragen om te zien op wie ze zijn, waarschijnlijk een van de grote 6 om eerlijk te zijn. Gebruik dan een gas- en elektriciteitsprijs vergelijkingssite om te zien of die overeenkomt, en vergelijk dan een aantal van de andere multiservicebedrijven. Wil je meer weten? Dan is het slim om eens rond te kijken naar mogelijkheden om energie vergelijken serieus te nemen.

  1. Om de absoluut beste prijs te krijgen moet je misschien een ander nutsbedrijf zoals de telefoon meenemen, maar aangezien gesprekken meestal goedkoper zijn om ze toch aantrekkelijker te maken, denk ik dat dat geen probleem zou moeten zijn.
  2. Vaak zijn deze leveranciers niet zo bekend, dus zorg ervoor dat ze er al een tijdje zijn. Uiteindelijk is er geen verschil voor je gas- of elektriciteitsvoorziening. Denk er maar eens over na – toen je voor het laatst overstapte of verhuisde naar een nieuw huis, groef niemand de kabels en leidingen op! Uw gas en elektriciteit zullen precies hetzelfde zijn.